Categories
Dufte

4 Gode Grunde til at Bruge Naturlig Parfume

Der findes massere af dejlige dufte ude på hylderne og selv om de fleste af dem dufter skønt og vi får dem præsenteret i smukke designflasker, så er de fleste af dem også fyldt med syntetiske duftstoffer af den simple årsag at parfumebranchen for længe siden har fundet ud af at de syntetiske duftstoffer er nemmere og billigere at bruge. Det er mere krævende og mere kostbart at arbejde med de naturlige olier og duftstoffer, men det er også super spændende og en hyldest til et originalt håndværk – kunsten at designe en duft udelukkende ved at bruge æteriske olier og naturlige duftstoffer, hvoraf nogle har været kendt og brugt i flere århundrede. Naturlige parfumer har også en række fordele for os som brugere.

1.Individuel duftudvikling med mange duftlag

De naturlig dufte har ofte mange flere duftlag og udvikler sig meget mere individuelt fra person til person. Jeg har oplevet at dufte til en person, som bar en parfume, jeg selv havde lavet, uden at kunne genkende den. Det var lidt af en øjenåbner eller skulle jeg sige næseåbner.

Der kan selvfølgelig også være store duftforskelle på de konventionelle parfumer. Jeg er sikker på de fleste har prøvet at dufte en lækker parfume på veninden for blot at blive fælt skuffet, når man så prøver den på sig selv. Men min oplevelse med de naturlige dufte er, at de udvikler sig mere naturligt på huden og har mere dybde og flere duftlag.

2. Naturlig parfume er respekt for sanserne

De naturlige parfumer er først og fremmest en duftoplevelse for dig og dem som kommer tæt på dig. Naturlige parfumer giver dig og dine omgivelser en delikat og sensibel duftoplevelse. De bliver ikke hængende i rummet, efter du er gået. Selv om der kan være forskel på, hvor kraftige de forskellige duftnoter i parfumen er (jasmin er eksempelvis kraftigere end mimose) og selv om der er forskel på, hvor længe parfumen bliver på huden, alt efter om du bruger en eau de parfume, en eau de toilette eller en eau de cologne, vil de naturlige parfumer sjældent hænge som en tung sky omkring dig.

3. Du får Value for Money

Du betaler for indholdet i flasken og ikke designeremballage og dyr markedsføring. Mange af de konventionelle parfumebrands bruger pengene på dyr markedsføring og emballage og erstatter de naturlige duftstoffer med syntetiske, da de både er mere stabile og meget billigere at arbejde med.

Naturlige parfumører sætter en ære i at bruge de ægte og ofte meget kostbare duftnoter som rose og jasmin. Disse noter er ofte flere 100 gange så dyre som syntetiske og samtidig vanskeligere at arbejde med, da duftolierne stammer fra planter og blomster og høsten af disse, ligesom med vin, kan ændrer sig fra år til år. Køber du naturlig parfume, betaler du for den høje kvalitet af ægte og kostbare duftnoter i din parfume

4. du skåner dig selv og dine omgivelser for flere syntetiske duftstoffer

Vi er dagligt omgivet af tusindvis af syntetiske duftstoffer – i tøj, møbler, elektronik, biler, maling, madvarer, kosmetik osv.  Naturlig parfume indeholder ikke syntetiske duftstoffer, phthalater, kunstige farvestoffer, konservering eller syntetisk musk og er ikke testet på dyr.

 

Men husk: naturlig parfume er selvfølgelig stadig kemi – naturlig kemi – men kemi og indeholder stoffer, der kan være allergifremkaldende. Så har du allergi, kan man desværre ikke anbefale at bruge naturlige duftstoffer. Så er det bedre helt at holde sig fra dufte, både de naturlige og de syntetiske.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.